Известие

Collapse
No announcement yet.

НОВАК!!!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• НОВАК!!!!!!

Искам да запитам на кой двигател да се спра от на ALFA 146?
    Аlfa Romeo 33 1.5 8v; Ducati MoNster 900 S

Добре дошъл във форума, колега!
    Алфа 145/146 се предлага с : бензинови двигатели - 1.3, 1.6, 1.7 боксер, както и 2.0 туин спарк, монтирани до 97 година. От 97 145/146 се предлагат с 1.4, 1.6, 1.8, 2.0 туин спарк мотори. За препоръчване е да се търсят версии с двигатели 1.8 или 2.0 (146 TI), разходът е сходен с този на по-малките двигатели, но разликата във вървежа е осезаема, особено при 2.0. Дизелите са два варианта 1.9 ТД (някъде и като 2.0 ТД го пишат), който е слаган до 2000 година ако не бъркам и 1.9 JTD. И тук показателите са в полза на по-новия двигател, но версиите 1.9 JTD са сравнително редки на нашия пазар и поддържат висока цена.
    Вече на каква версия ще се спреш е въпрос както на разполагаеми средства, така и на състояние на колата, която гледаш, а и на лично предпочитание. Успех в покупката!
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max
      ...Дизелите са два варианта 1.9 ТД (някъде и като 2.0 ТД го пишат), който е слаган до 2000 година ако не бъркам...
      1.9 JTD започват да слагат малко след началото на 1999. В момента се продава една във форума. Иначе по мои скромни наблюдения, 1.8 и особено 2.0 ТС са по-редки от 1.9 JTD поне на нашия пазар, а и цените и са също сравнително високи, предполагам поради същата причина. 1.4 и 1.6 са най-често срещани май Те са по 104 и 120 коня респективно.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

боксер 1.7 16v 129 коня или там някъде е също хубав - звук, динамика, много евтин за поддръжка ... макар че доколкото знам се монтира в коли до '95 което пък значи и по-ниска цена.
        Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
        Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
          Първоначално публикувано от Max
          ...Дизелите са два варианта 1.9 ТД (някъде и като 2.0 ТД го пишат), който е слаган до 2000 година ако не бъркам...
          1.9 JTD започват да слагат малко след началото на 1999. В момента се продава една във форума. Иначе по мои скромни наблюдения, 1.8 и особено 2.0 ТС са по-редки от 1.9 JTD поне на нашия пазар, а и цените и са също сравнително високи, предполагам поради същата причина. 1.4 и 1.6 са най-често срещани май Те са по 104 и 120 коня респективно.
          ми вече май не - в мобилето гледах едно 5-6 обяви имаше за ТИ.
          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

е маи 6те се спра на 1,7 16V BOXER !!!
            Стружа ми се добре идея ,но пък жие сте профитата ,така 4е какво 6те кажете за този мотор 6те държи ли правата

Comment

Първоначално публикувано от pikopoko
              е маи 6те се спра на 1,7 16V BOXER !!!
              Стружа ми се добре идея ,но пък жие сте профитата ,така 4е какво 6те кажете за този мотор 6те държи ли правата
              ми не знам за другите, ама аз много го харесвам като двигател.
              виж не знам за останалата част от колата ... примерно скоростната кутия е друга и май по-лоша от на ТС... нека и колегите с боксери да се изкажат ...
              от друга страна клуб "Картер" е само за ТС така че плюсове и минуси бол.

Comment

Най вече зависи от това какъв по характер шофьор си ако търсиш динамика 1.8 или 2.0 Туин спарк. Ако искаш да бъде по-икономичен JTD. Да не се обиждат колегите ама боксерите са вече история за Алфа Ромео.
                146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от georgievst
                  Най вече зависи от това какъв по характер шофьор си ако търсиш динамика 1.8 или 2.0 Туин спарк. Ако искаш да бъде по-икономичен JTD. Да не се обиждат колегите ама боксерите са вече история за Алфа Ромео.
                  Всичко си зависи с какви пари разполагаш. Аз например следващата ми кола смятам да е за към 10-15 хил. (ест. че няма да е боксер, но ако ги произвеждаха, ЩЕШЕ да е боксер).

Ако нямаш пари за нова - защо да не е боксер вместо по-стар ТС?
                  Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Първоначално публикувано от wasp
                    Първоначално публикувано от georgievst
                    Всичко си зависи с какви пари разполагаш. Аз например следващата ми кола смятам да е за към 10-15 хил. (ест. че няма да е боксер, но ако ги произвеждаха, ЩЕШЕ да е боксер).

Ако нямаш пари за нова - защо да не е боксер вместо по-стар ТС?
                    имаш шанс друже - субару са живи

Comment

Най-добре кажи какви стотинки си заделил и то ще си покаже
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

!

boxer 1.6 е перфектният, двигател, да ме извиняват колегите с twin. 1,7 16v са много зле, много се развалят, като ида при моите хора от сервиза на алфа викат" казах му аз да не купува 1,7 16в, е на сега - тва е наи-развалящия се двигател"
                        НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                          имаш шанс друже - субару са живи
                          Нямам шанс

alfa != subaru

а както казах май друго освен алфа няма да карам (е айде, поне друго няма да си купя, така става ли)
                          Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Е зна4и стигнахме до АЛФА 1,6 16 ВИНТ. !!!!
                            А аз разполагам с 5000 хилки и съм се сприал на алфа ,не съм юрка4 ,но от време на време ми ска4а не6то и требе да стъпя,нали се се6тате за каккво говоря!!!
                            Така 4е за 5000 лв. кое е най-най на алфа?

Comment

за тия пари или взимаш от изпипан джамбазин алфа тип таралясник... 1.4 двигател

или от приятел/познат/ взмиаш читава алфа ТС

ПС.
                              ако извадиш още 1к отгоре, е сега вече си говорим за кола
                              + смятай си още 1к отгоре за да влезеш в нея и да караш, разбирай консумативи и някоя екстра
                              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Working...
                              X